Rhea

Rhea fúziós táncos, előadó, oktató

A tánc már egészen kisgyermekkorom óta jelen volt az életemben. Tanultam jazz-balettet, musical táncokat, kortárs és kontakt táncot, illetve flamencot is.

Az orientális táncot 15 éve kezdtem tanulni az Oktogon tánccentrumban Salwa-tól. Később tanáraim voltak még Ancsán Anikó Sefirah, Németh Krisztina Amira és Nieto Mercedes. Utóbbi tanáromnak a munkássága és előadásmódja a mai napig az egyik legnagyobb hatást gyakorolja a táncstílusomra. Ha tehetem, tőle a mai napig tanulok és eljárok a workshopjaira.

4 évvel ezelőtt találkoztam a törzsi fúzió stílusával, ami megmagyarázhatatlan bizsergéssel és olthatatlan tudásszomjjal töltött el. Azt éreztem, ezt akarom csinálni. Virág Juditnál kezdtem a törzsi fúziós tanulmányaimat, akinek személyisége, hatása a törzsi stílusra a mai napig meghatározó és példaértékű számomra.

A törzsi fúzió útján aztán a saját utamat kezdtem járni, elkezdtem magamat tanítani videókból, illetve minél több külföldi workshopon vettem részt. Így alakítottam ki, és alakítom a mai napig a saját stílusom, mely a törzsi fúzióra épülve rengeteget merít más tánc stílusokból, úgy mint a balett, hip-hop és még sok más.

Többek között felléptem az Afro Magic zenekarral, a Mörkkel, Palya Beával és a Substancë-el.

2017-ben pedig megalapítottam a Rhea Fusion tánciskolát, melynek vezető oktatója vagyok.

2019-ben jött létre a Teátroom Lakásszínház, melynek egyik alapító tagja vagyok, és ahol a SzövegTest társulattal művészeti esteket szervezünk, ahol a tánc, az irodalom és a zene összekapcsolódik.

2021 – Magyarországon egyedülálló vagyok abban, hogy sikeres vizsgát tettem és megszereztem a Key of Diamonds képesítést a világhírű amerikai fúziós táncos Zoe Jakes akkreditált táncprogramjában, a Dance Craft-ben

Célom a táncon keresztül megmutatni az embereknek az önkifejezés útját és átadni a tánc iránti szeretetemet. Hiszem, hogy ha az embernek van mondanivalója, akkor már csak a megfelelő formát kell megtalálni, ahogyan ezt közvetítheti.

Számomra fontosabb fellépéseim, projektjeim:
 •  Közös élő fellépés Palya Beával a Zsidó Kulturális Fesztiválon
 • Sikeres vizsgát tettem és megszereztem a Key of Diamonds képesítést a világhírű amerikai fúziós táncos Zoe Jakes akkreditált táncprogramjában, a Dance Craft-ben
 • A SzövegTest társulat és a TeátRoom Lakásszínház tagja, egyik alapítója
 • La Divina Commedia Táncszínházi előadás Olaszországban Patrizia Pin és Illan Riviére közreműködésével 2015
 • Meghívott oktató a Soul Garden-ben, Nieto Mercedes tánctáborában 2020., 2021
 • Meghívott fellépő a nemzetközileg ismert, Nieto Mercedes által rendezett Cairo Fesztiválon Budapesten 2022
 • Rhea Fusion Tánciskola vezetője, oktatója
Díjak:
 • Arrabona Hastáncfesztivál – Arany minősítés profi Törzsi Fúzió Kategóriában 2016
 • Csepeli Hastáncfesztivál – Arany minősítés Profi Törzsi Fúzió Kategóriában 2016
 • Yalla Yalla Fesztivál – Nyílt Színpad Közönségdíj 2016
 • Arrabona Hastáncfesztivál – Arany minősítés Törzsi Fúzió kategóriában 2015
 • Szolnoki Hastàncverseny: I. helyezés 2015